Technieken

Onderaan deze pagina een impressie van eerder in opdracht gemaakte werkstukken.

In ons atelier maken we werkstukken in de volgende technieken:
  • Glas in lood                     

Bij glas in lood plaatsen we glas, dat op maat en in vorm gesneden is, in een loden H of U profiel. Als het hele werkstuk in het lood gezet is solderen we alle raakpunten met behulp van een vloeimiddel en soldeertin aan elkaar. Daarna volgt de afwerking zoals het aanbrengen van ophang ogen voor een wand of raamhanger, het kitten ter versterking of om wind en waterdicht te maken of we bewerken ons werkstuk met patina om het geheel een oud uiterlijk te geven.
  • Tiffany                                         

Voor de Tiffany techniek gebruiken we geen lood maar koperfolie om de stukken glas met elkaar te verbinden. Een techniek, uitgevonden door de Amerikaanse kunstenaar, Louise Comfort Tiffany (1848-1933).  Nadat het glas op maat gesneden en rondom geslepen is plakken we rondom het glas koperfolie om zo een drager te krijgen om tin op te solderen. Zo kunnen we met kleinere en rondere stukken glas werken en zelfs drie dimensionale werkstukken maken zoals lampenkappen, dierfiguren enz.
  • Fusing                             

Voor glas fusing, het samensmelten van verschillende stukken speciaal geselecteerd glas, gebruiken we ovens met een maximale temperatuur van 850º.
In deze ovens wordt glas volledig versmolten (full-fuse),  reliëf versmolten (tack-fuse) of laten we het samengesmolten glas in of over een mal zakken (slumping) of in een afzink ring (sagging). We maken zo allerlei verschillende artikelen zoals schalen, onderzetters, raamhangers, sieraden, vazen en kunstvoorwerpen.
  • Mozaïek                                         
Bij glas mozaïek worden stukjes glas gesneden of geknipt in vrije vormen waarna de stukjes op verschillende manieren verwerkt kunnen worden zoals: glas op glas waarbij we gebruik maken van UV lijm en een speciale UV lamp voor het uitharden, glas op hout waarbij we na het lijmen de voegen evt. opvullen met een voegmiddel of we verwerken de glas stukjes in beton voor bijvoorbeeld tafelbladen, stapstenen of kunstvoorwerpen. Ook keramiek kunstenaars gebruiken mozaïek glas in hun werkstukken, vaak met verrassende resultaten.
  • We  ontwerpen zelf en maken in opdracht raampanelen, bovenlichten,  deurpanelen, voorzet ramen, raamhangers, lampenkappen, schalen en sieraden. 
  • Daarnaast repareren en restaureren we oud en beschadigd glas in lood enTiffany en verpakken glas in lood in isolatieglas.
  • U kunt zelf een ontwerp maken waarna wij deze uitvoeren in de door u gekozen techniek. Ook is het mogelijk sculpturen en andere glazen objecten te laten graveren of zandstralen met uw logo of tekst.
Vogel raam in isolatieglas:
        
Verlaagd plafond met ingebouwde verlichting:
     
Cowboy met paard uit de magazijn deur nu aan de wand:
                 
Lijsterbes raam:
          

Voor:               en na de plaatsing:       Alleen de witte stopverf nog groen schilderen.
Diverse restauraties:     Antonius van Padua: 
Gebarsten:               gerepareerd en symmetrisch gemaakt:   
        

 

Het wapen van Angerlo        De tong van Mick Jagger 

 

Glasfusing:           

 

                                        

 

                                        

 

                                                      

                                                       De mogelijkheden zijn eindeloos.